Rob Rikmanspoel en Dirk Minne Vis
Rob Rikmanspoel en Dirk Minne Vis ©maartenheijenk.nl

Drie inwoners van de gemeente Dronten krijgen ‘beschut werk’ bij IMpact

Gemeente

DRONTEN - Alle drie de inwoners van de gemeente Dronten die van het UWV de indicatie hebben gekregen dat ze in aanmerking komen voor zogenaamd ‘beschut werk’, gaan aan de slag bij IMpact, de voormalige sociale werkplaats. De gemeente en IMpact hebben daarvoor een overeenkomst afgesloten.

‘Beschut werk’ is bedoeld voor mensen met een lichamelijke of geestelijke handicap. De gemeente is verplicht om hen aan beschut werk helpen, de kosten worden vergoed door de rijksoverheid.

Meerdere bedrijven

Wethouder Dirk Minne Vis vertelt dat de gemeente om zich heen heeft gekeken wie dit beschut werk het best kan aanbieden: „En IMpact is als winnaar uit de bus gekomen.”

Het betekent volgens de wethouder niet dat andere bedrijven buitenspel staan: „Er kunnen zich meerdere bedrijven melden, mits ze de faciliteiten hebben om beschut werk aan te bieden.”

Diversiteit aan werkzaamheden

Directeur Rob Rikmanspoel van IMpact zegt over het beschut werk: „Wij bieden een grote diversiteit aan werkzaamheden aan. Denk daarbij aan catering, schoonmaak, inpakwerkzaamheden, groenwerk, telefoniste, receptioniste, een stukje adminstratief werk. We hebben een heel palet aan producten en dienstverlening waar inwoners van de gemeente Dronten gebruik van kunnen maken.”

Rikmanspoel wil de deelnemers begeleiden naar uiteindelijk een reguliere baan: „Dit is een hele mooie kans voor deze mensen om via IMpact naar een reguliere baan te gaan.”