Volkszanger Tino Martin met fan Chantal de Graaf uit Swifterbant.
Volkszanger Tino Martin met fan Chantal de Graaf uit Swifterbant. eigen foto

Tino Martin komt na uitverkocht Ziggo Dome nu naar een verjaarsdagsfeestje in Swifterbant

Cultuur

SWIFTERBANT - Chantal de Graaf uit Swifterbant wilde haar dertigste verjaardag op een bijzondere manier vieren. Ze is gek van de muziek van Tino Martin en besloot een poging te wagen om de bekende zanger van het Nederlandse lied naar Swifterbant te halen. Het is haar gelukt.

Het is geen sinecure om iemand als Tino Martin te strikken voor je verjaardagsfeestje. In juni stond de volkszanger nog in een uitverkocht Ziggo Dome, waar 17.000 mensen zijn ‘Concert van mijn dromen XL’ bijwoonden. En in januari volgt er een concert in Carré, dat binnen een half uur uitverkocht was.

Een toffe gozer

Chantal de Graaf is fan: „Ik hou van zijn muziek, heb hem ontmoet en vind hem een hele toffe gozer. Daarom wilde ik hem op mijn feest.”

Chantal werkt bij een bedrijf in Kampen dat textiel bedrukt en bood de 33-jarige Hagenees in eerste instantie bedrukte t-shirts aan in ruil voor een optreden. Daar ging het management niet op in. Daarom bedacht de toekomstige dertiger iets anders: „Een optreden in dorpshuis De Steiger in combinatie met een diner.”

Tino hapte toe

Bij de tweede poging was het raak. Tino Martin hapte toe en de afspraak is gemaakt: hij komt op dinsdag 19 december naar Swifterbant. Het wordt geen besloten verjaardagsfeestje, maar een openbare avond voor liefhebbers.

„Het is bedoeld voor mensen die zin hebben in een leuke gezellige avond en lekker eten”, zegt Chantal de Graaf. Er kunnen maximaal honderd mensen naar binnen: „Het wordt heel uniek, want met zo weinig mensen krijg je een hele persoonlijke sfeer.”

De smaak te pakken

Het Chinees restaurant Hai Yan Palace uit Swifterbant verzorgt de catering. De avond begint om half zeven en het optreden van Tino Martin staat gepland voor negen uur.??

Chantal de Graaf heeft inmiddels de smaak te pakken en denkt al aan een vervolg: „Als dit een succes wordt, kunnen we misschien voor volgend jaar een Hollandse avond organiseren.”

Wie is Tino Martin?

Voor degenen die Tino Martin niet kennen. Hij begon zijn zangcarrière als René Froger-imitator en deed mee aan de Soundmixshow (2002) en Idols (2007).

De doorbraak kwam in 2014 met de hit ‘Jij liet me vallen’. Sindsdien is zijn naam gevestigd. Twee jaar geleden won hij een Edison en andere bekende nummers zijn ‘Doe wat je wil’ en ‘Later als ik groter ben’. Momenteel heeft hij samen met Gerard Joling een hit met ‘Laat me leven’.