Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Vooruitblik voetbal: Reaal Dronten heeft de punten keihard nodig

Sport

DRONTEN - Reaal Dronten staat na vier wedstrijden nog altijd op de hatelijke nul en speelt zaterdag een belangrijk potje. De Drontenaren gaan op bezoek bij nummer twaalf ZAC en hopen daar eindelijk een overwinning neer te zetten. Newzad Abdullah is in ieder geval op schot.

Abdullah maakte afgelopen zaterdag, na een lange periode van ziekte, zijn rentree op de voetbalvelden. Het talent van weleer liet direct van zich spreken, want met twee doelpunten hielp hij Reaal bijna aan een punt. Tegenstander Oene kwam echter voor een derde keer op voorsprong en die goal werd Reaal uiteindelijk fataal: 2-3.

Zodoende is Reaal nog altijd zonder punten. Ieder begin is moeilijk en trainer Carl Aventurin bouwt aan een volledig nieuwe ploeg, maar punten moeten wel een keer gepakt worden. Op bezoek bij ZAC krijgen de Drontenaren een volgende kans en ook nog eens tegen een ploeg die ook onderin bivakkeert. De Zwolse formatie pakte tot dusver drie punten en moet ook winnen om niet onderin te blijven hangen.

Om te zeggen dat deze wedstrijd cruciaal is, gaat te ver. Maar aangezien VEVO en WZC Wapenveld ook tegen elkaar spelen, kan Reaal bij een nederlaag maar zo op aanzienlijke achterstand raken. Belangrijk is de wedstrijd, die om 15.00 uur begint, daardoor in ieder geval wel.

Volledig programma

14.30 uur asv Dronten - DOS '37

14.30 uur BAS - Oene

15.00 uur Hatto Heim - Swift '64

15.00 uur ZAC - Reaal Dronten