Swift '64 komt vroeg doelpunt niet meer te boven, Reaal blijft op nul

DRONTEN/SWIFTERBANT - In de derde klasse C zijn Swift '64 en Reaal Dronten zaterdag allebei onderuit gegaan. Reaal verloor met 3-0 bij ZAC, terwijl Swift '64 niet voorbij Hatto Heim kwam. Een vroege goal van Maarten Teuben was de ploeg te machtig.

Swift deed niet veel onder voor Hatto Heim, maar hikte al snel tegen een achterstand aan. Maarten Teuben opende namens de gasten na tien minuten de score en het lukte Swift maar niet om gelijk te maken. Hatto Heim besloot om de voorsprong te verdedigen en tegen die defensieve instelling was Swift niet opgewassen.

Ook in de tweede helft lukte het Swift niet meer om gelijk te maken, waardoor het voor de tweede keer dit seizoen onderuit ging.

Reaal verliest weer

Reaal Dronten staat in 3C nog altijd op nul punten. De Drontenaren gingen op bezoek bij 'concurrent' ZAC en keken bij rust tegen een 1-0 achterstand aan. Reaal bleef tot een kwartier voor tijd in leven, maar Joost Vulkers maakte met zijn tweede van de middag een einde aan de Drontense illusies. Door een goal van Joey Groen eindigde het uiteindelijk in 3-0.