Gemeentehuis Dronten
Gemeentehuis Dronten ©maartenheijenk.nl

Gemeente Dronten werkt aan voorstel voor een ‘dekkend AED-netwerk’

Algemeen

DRONTEN - B en W hebben een voorstel in voorbereiding om een dekkend AED-netwerk in alle drie de dorpen mogelijk te maken. De gemeenteraad nam donderdag unaniem een motie aan om te onderzoeken wat daarvoor nodig is.

Lazise Hillebregt riep in herinnering dat Biddinghuizen op eigen houtje een AED-netwerk heeft, waardoor bij ieder hartfalen een defibrillator snel aanwezig kan zijn. Ze wees erop dat er overal goede initiatieven zijn, zoals recentelijk aan de Granietstraat in Swifterbant, maar dat het nog niet voldoende is.

Binnen zes minuten

Bij een hartstilstand moet iemand in principe binnen zes minuten gereanimeerd worden. Een ambulance is in de gemeente Dronten vaak een kwartier onderweg. Daarom is het van belang dat er burgerhulpverleners zijn en AED’s aan buitenmuren.

Vier partijen deden donderdag het voorstel om te onderzoeken wat er nodig is voor een dekkend AED-netwerk. De hele raad stond achter dit onderzoek.

Steuntje in de rug

Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) was blij met dit steuntje in de rug, maar voegde er aan toe dat het eigenlijk niet nodig is. B en W zijn namelijk zèlf al bezig met een voorstel.