Martijn Timmer (Asv Dronten)
Martijn Timmer (Asv Dronten) ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Asv Dronten blameert zichzelf tegen derdeklasser Olympia'28: „Hartstikke slecht gedaan”

Sport

HASSELT - Asv Dronten-trainer Raymond Schuurman wond er geen doekjes om na de 4-3 bekernederlaag tegen derdeklasser Olympia’28: „ Met name de eerste helft was heel slecht, echt bedroevend aan onze kant.”

„Olympia ging er vol op en won alle duels. Als je er dan voetballend niet uit komt, sta je bij rust gewoon met 2-0 achter”, concludeerde Schuurman.

2-0 achter bij rust

De eersteklasser uit Dronten kreeg in de openingsfase nog wel kansen via Jeroen van der Meer en Jodi de Boer. Het was echter Olympia’28 dat in de 27ste minuut op 1-0 kwam door Ceran Lau. Valerie Leusink maakte er in de 42ste minuut zelfs 2-0 van.

Martijn Timmer probeerde daarna iets terug te doen. Hij zag een goal afgekeurd wegens buitenspel en schoot kort daarna op de paal.

Van der Vlag en Timmer

Na rust werden Laurens Brouwer en Lucky Akot ingebracht. Nadat de eerste kansen voor Olympia waren, kwamen de gasten langzaam maar zeker beter in hun spel. Kevin van der Vlag (52ste minuut) en Martijn Timmer (60ste minuut) zorgden voor een gelijke stand: 2-2.

„Op dat moment was het eigenlijk een beetje wachten op de 3-2 of 4-2 voor ons”, zag Raymond Schuurman, „We legden hen de wil op en dan kunnen zij alleen nog maar verdedigen en counteren. Op zich hadden zij daar wel de spelers voor, maar wij hadden gewoon onze eigen kansen af moeten maken.”

Zo kopte Rik Breemhaar op de paal en had Martijn Timmer de bal voor het inschieten. Hij blesseerde zichzelf door in de grond te trappen.

Buitenspelsituaties

Op het moment dat iedereen aan strafschoppen begon te denken, sloeg Olympia’28 tegen de verhoudingen in twee keer toe. „Twee keer een dubieuze buitenspelsituatie”, vond Schuurman, „Onze grensrechter vlagt twee keer en beide keren laat hij het doorgaan. En waarom? Dat weten we niet. Het leidt één keer tot een goal en één keer tot een - op zich terechte - penalty. ”

De door invaller Ingmar Koster veroorzaakte penalty werd in de 88ste minuut verzilverd door Kroek en Pestman zorgde een minuut later voor de 4-2. Dat Jeroen van der Meer er in de blessuretijd nog 4-3 van maakte, was alleen van belang voor de statistieken.

Verprutst

„Uiteindelijk begint het bij onszelf”, analyseerde de trainer, „We hebben het hartstikke slecht gedaan, we hebben het gewoon verprutst.”

Was het onderschatting? „Dat is moeilijk te zeggen”, antwoordt Schuurman, „Maar je zag wel dat we in de duels niet het maximale hebben gegeven. Dat was niet goed. Dat gebeurt in de beker natuurlijk wel vaker en al die cliché’s bij dat soort wedstrijden waren vanmiddag ook op ons van toepassing: te weinig duelkracht, tempo te laag, dat soort dingen.”

Naar Zutphen en Swift'64

Asv Dronten kan zich nu richten op de competitie, waarbij volgende week zaterdag tegen hekkensluiter FC Zutphen niet opnieuw de fout van onderschatting gemaakt mag worden. Olympia’28 zal volgende week vol vertrouwen afreizen naar Swifterbant voor de wedstrijd tegen Swift’64.