Sinterklaas arriveert een uur eerder dan gebruikelijk in Biddinghuizen

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Stichting De IJsvogel, de organiserende partij voor de Sinterklaasintocht in Biddinghuizen, heeft besloten om de intocht een uur eerder plaats te laten vinden. Eerdere jaren meerde de pakjesboot om 16 uur aan in Biddinghuizen, maar dit jaar klinkt de toeter om 15 uur.

„We merkten dat het voor de kleinste kinderen toch wat laat was, dus hebben we besloten om het een uur eerder te doen. Daarnaast is de intocht in Elburg ook op dezelfde dag en dat is een populaire intocht. Daarom hebben we een paar kleine aanpassingen gedaan”, vertelt Martijn Veldkamp namens De IJsvogel.

Vlog

De organisatie lanceerde onlangs een eerste vlog, om zo de kinderen in Biddinghuizen warm te maken voor de komst van Sinterklaas. Er is een Oudhollands thema aan de intocht gekoppeld.

„Het filmpje is zelfs op de scholen al laten zien, dus het leeft het echt wel. Dat is iets wat we vorig jaar hebben geïntroduceerd en dat werkte goed. Via Facebook hebben we veel bereik en dat zorgt voor reuring”, zegt Veldkamp.

Sinterklaasintochten

  • Swifterbant: 18 november 13.45 uur Herenkamplaan/Sneeuwklokjesveld.
  • Biddinghuizen: 18 november 15 uur op de Havenkant.
  • Dronten: 25 november 13 uur op het Meerpaalplein.