Hans Bosvelt
Hans Bosvelt ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

CDA Dronten vergadert over collegecrisis, maar doet er geen mededelingen over

Algemeen

DRONTEN - De leden van de afdeling Dronten van het CDA hebben vanavond vergaderd over de politieke gebeurtenissen van de afgelopen weken. Na afloop wenste afdelingsvoorzitter Hans Bosvelt geen enkele mededeling te doen.

Bijna een maand geleden traden de CDA-wethouders Nico Verlaan en Dirk Minne Vis plotseling af. „Het CDA laat Dronten vallen”, zeiden zes andere fracties diezelfde dag in een verklaring.

De dag daarop maakten de overgebleven wethouders van VVD en Leefbaar Dronten bekend de klus zonder het CDA af te maken. Die avond werden de christen-democraten door de rest van de gemeenteraad (met uitzondering van de SP) uit het college gebonjourd. Na dat weekeinde trad Jan Klopman terug als fractievoorzitter.

Leden

Al die gebeurtenissen zijn vanavond besproken tijdens een ledenvergadering van het CDA. Zijn er conclusies getrokken die jullie ook met niet-leden willen delen? „Nee, we hebben een besloten vergadering gehad”, antwoordt Hans Bosvelt.

„Het was een ledenvergadering, dus ik kan niets zeggen over wat daar uitgekomen is, àls er al iets uitgekomen is. Ik kan daar niets over zeggen, helemaal niets.”

Besloten vergadering

In juni hield het CDA eveneens een besloten ledenvergadering, waarin Jan Klopman werd gekozen als lijsttrekker. Toen was er na afloop een persconferentie en werden er wèl mededelingen gedaan. Waarom nu opeens zo geheimzinnig? „Toen hebben we met de leden een besluit genomen, waarmee we naar buiten wilden treden”, legt Bosvelt uit, „In dit geval is het een besloten vergadering geweest waarover ik niets naar buiten kan brengen.”

Ook fractievoorzitter Siert Jan Lap houdt de lippen op elkaar: „Ik verwijs je naar onze bestuursvoorzitter Hans Bosvelt. Zoals je weet betreft het een interne CDA-ledenaangelegenheid.”

Collegecrisis