Kevin van der Vlag helpt asv Dronten aan volle buit tegen Nunspeet

DRONTEN - Als Nunspeet een kwartier voor tijd op gelijke hoogte komt, lijkt asv Dronten genoegen te moeten nemen met een punt. Totdat Kevin van der Vlag zes minuten voor tijd een vrije trap neemt en op heerlijke wijze de 2-1 maakt.

Asv Dronten en Nunspeet maken er zaterdag geen spektakelstuk van en daar zijn vooral de gasten de aanstichter van. Binnen acht minuten staat asv Dronten door een kopbal van Rik Breemhaar op voorsprong en daarna heeft Nunspeet veelal de bal. Die ploeg doet daar echter bijzonder weinig mee, waardoor de thuisploeg de kans krijgt om uit te lopen. Vooral Ricardo Talu heeft een grote kans, maar zijn inzet vliegt voorlangs.

In de tweede helft hanteert asv Dronten teveel de lange bal, terwijl ook Nunspeet amper tot goede kansen komt. Totdat Henk Baum voor de gelijkmaker tekent en Nunspeet ineens kansen ziet. De ploeg heeft de hoop op meer, maar krijgt het deksel op de neus. Een minuut of zes voor tijd mag Kevin van der Vlag aanleggen voor een vrije trap en hij laat zien hoe dat moet. Bal de goede snelheid meegeven, over de muur en hangen: 2-1.

"Biertjes smaken lekkerder"

"Ik heb ze in het tweede van VVOG wel eens vaker genomen en dan vlogen ze er wel eens in. Dit was wel een hele lekkere, moet ik zeggen. Hartstikke mooi dat het dan ook nog de overwinning oplevert, dan smaken de biertjes nog lekkerder", lacht Van der Vlag.