BAS Voetbal
BAS Voetbal BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

Vooruitblik voetbal: Gehavend Swift '64, BAS speelt belangrijk duel in Hattem

Sport

DRONTEN - De vier Drontense voetbalclubs komen zaterdag weer in actie. Eersteklasser asv Dronten gaat op bezoek bij KHC, terwijl koploper Swift '64 het in eigen huis opneemt tegen WZC Wapenveld. Een vooruitblik per club.

Asv Dronten

Asv Dronten boekte afgelopen zaterdag een fortuinlijke 2-1 zege op Nunspeet en vond zo weer enigzins de weg omhoog. Zaterdag wacht een ontmoeting met KHC en dat is de nummer vijf van de eerste klasse D. De Drontenaren moeten het nog altijd doen zonder middenvelder Niek Telgen, die kampt met een pittige knieblessure. Een definitieve diagnose is nog niet bekend, maar voor de winterstop staat de jongeling niet meer op het veld. De wedstrijd tussen KHC en asv Dronten start zaterdag om 14.30 uur.

Swift '64

Swift '64 is na afgelopen weekend de koploper in de derde klasse C. De ploeg heeft een voorsprong van twee punten en speelt zaterdag een thuiswedstrijd tegen WZC Wapenveld (14.15 uur). Trainer Patrick Posthuma moet defensief gezien puzzelen, aangezien onder andere vleugelverdediger Bart Griekspoor niet van de partij is. Met negen tegendoelpunten heeft Swift de minst gepasseerde defensie van de competitie. "Al spelen we op een koeienveld, dan nog pakt Menno Seinen alles", grapt spits Tom Roskam.

BAS

Voor BAS wordt het komende zaterdag een kwestie van aanhaken of voorlopig even afhaken. De Biddinghuizenaren spelen uit bij Hatto Heim en die ploeg heeft op dit moment twee punten meer dan BAS. Coach Bert van den Brink kan beschikken over een zo goed als complete selectie en zal met vertrouwen vooruit kijken naar het duel in Hattem. Dinsdag speelde BAS in de beker nog verdienstelijk met 1-1 gelijk tegen eersteklasser Nunspeet. De wedstrijd begint om 15.00 uur.

Reaal Dronten

In het geval van Reaal Dronten is het iedere zaterdag maar weer de vraag wat er op de mat wordt gelegd. De promovendus in 3C heeft nog altijd geen punt gepakt en verloor afgelopen week met 4-0 van BAS. Een uitgebreide voorbeschouwing op het treffen met Olympia '28 is hier te vinden.