Minimale zege op Hatto Heim helpt BAS aan plaats bij eerste drie

BIDDINGHUIZEN - BAS heeft zaterdagmiddag de uitwedstrijd bij Hatto Heim met 1-2 gewonnen. De Biddinghuizenaren moesten er hard voor werken, maar door goals van Mark Schaap en Stefan Tolhoek werd de thuisploeg toch verslagen.

Hatto Heim opende in de eerste helft al snel de score, maar had daar wel de hulp van BAS voor nodig. Keeper Sander Westdijk kon een bal niet goed verwerken en daar schrok centrale verdediger Bas Suidgeest van. Hij liep daardoor de bal in eigen doel. Nog voor de rust kwam BAS wel langszij. Via Tolhoek en Karst van Dijk belandde de bal bij Schaap en de clubtopscorer trof wederom doel.

Winnende van Tolhoek

Na de rust bleef het tot het einde van de wedstrijd spannend en leek het af te gaan op een gelijkspel. Tot tien minuten voor tijd, toen Stefan Tolhoek de bal op zijn hoofd kreeg. Hij kopte de 1-2 binnen en daarmee bracht hij zijn ploeg drie belangrijke punten.

Het is namelijk zo dat BAS door deze overwinning steeg van de vijfde naar de derde plaats. De achterstand op koploper Swift '64 is nog twee punten, terwijl Oene de nieuwe nummer twee is.