De uitnodiging van de gemeente Dronten.
De uitnodiging van de gemeente Dronten. Facebook gemeente Dronten

Gemeente weigert Dorpsbelangen Swifterbant de toegang bij avond over chillplaats

Swifterbant

SWIFTERBANT - De gemeente Dronten hield woensdag een inloopavond voor jongeren in Swifterbant. Zij konden meepraten over chill- en sportplaatsen in het dorp. Een geïnteresseerd bestuurslid van Dorpsbelangen werd de deur gewezen. Dorpsbelangen is ‘not amused’.

Op initiatief van Leefbaar Dronten gaat de gemeente Dronten onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor een ‘chillpoint’ voor de jeugd in Swifterbant. Wethouder Peter van Bergen heeft de opdracht gekregen om de mogelijkheden te onderzoeken. Hij gaat de resultaten vóór 1 februari presenteren.

Voor de jongeren

Woensdag hield de gemeente een avond over dit onderwerp in dorpshuis De Steiger. „Een inloopavond voor de jongeren in Swifterbant”, zo kondigde de gemeente deze avond aan.

Er stonden geen leeftijdsgrenzen bij vermeld, maar het bestuurslid van Dorpsbelangen Swifterbant was kennelijk te oud. „Tot haar verbazing bleek zij niet welkom”, aldus het bestuur, „De organisatoren wilden een spontane inloop, uitsluitend voor de jeugd zelf.

Opheldering vragen

Volgens Dorpsbelangen is in overleg met de wethouder afgesproken dat zij zou meedenken over de mogelijkheden van een chillpoint. Het bestuur gaat de gemeente om opheldering vragen: „En wij willen graag een verslag ontvangen van hetgeen op deze inloopavond naar voren is gebracht.”