Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten)
Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) ©maartenheijenk.nl

Aanpak van armoedebeleid bij kinderen is in Dronten al sterk gericht op ‘meedoen’

Gemeente

DRONTEN - De Kinderombudsman had deze week kritiek op het armoedebeleid voor kinderen in veel gemeenten. Wethouder Peter van Bergen antwoordde vanavond op vragen van de PvdA dat in Dronten al van alles wordt gedaan op dat terrein.

„Alleen een nieuwe fiets of een laptop helpt niet”, zo vatte de PvdA de kritiek van de Kinderombudsman samen. Suzanne Stoop wilde weten wat de stand van zaken in Dronten is.

Wethouder Van Bergen (Leefbaar Dronten) reageerde met een opsomming van alles wat de afgelopen periode is afgesproken. Zo heeft de gemeente in 2015 een armoedebeleidsplan vastgesteld. Sinds deze zomer krijgt de gemeente jaarlijks ongeveer 200.000 euro van het Rijk voor de bestrijding van armoede bij kinderen. Ook voor de besteding van dat geld zijn afspraken gemaakt.

Niet alleen fysieke zaken

De wethouder kon nog niet zeggen wat de maatregelen tot nu toe hebben opgeleverd. Wel zei hij dat er in Dronten niet alleen fysieke zaken worden geregeld, maar dat het beleid ook sterk is gericht op het ‘meedoen’ van kinderen in armoede aan bijvoorbeeld sport en cultuur.