Afbeelding
Google StreetView

Rechtbank spreekt faillissement uit over Flevostar Potato aan de Oudebosweg

Algemeen

DRONTEN - De rechtbank in Rotterdam heeft gisteren het faillissement uitgesproken over Flevostar Potato BV, gevestigd aan de Oudebosweg in Dronten. Dit bedrijf is opgericht door Jaap Kodde, die zich anderhalf jaar geleden terugtrok. De firma, waar tien mensen werkten, maakte toen een nieuwe start onder een nieuwe naam en een nieuwe directie.

Ruim 25 jaar geleden begon Jaap Kodde vanaf de boerderij aan de Oudebosweg met de verkoop van aardappelen. Sindsdien hield het bedrijf zich bezig met het wassen, inpakken en exporteren van aardappelen. Jaarlijks werden er 20.000 ton aardappelen verkocht over de hele wereld.

Nadat Kodde zich terugtrok, werd het bedrijf vorig jaar omgedoopt in Flevostar Potato. Onder die naam ging men zich meer richten op pootgoedteelt en eigen teelt voor met name de fritesindustrie.

Nieuwe directie

Sinds de oprichter van het bedrijf een stapje terug deed, richtte zijn zoon Corné zich op de boerderij en werden de zaken bij Flevostar geregeld door William Verhage (algemeen directeur).

De algemeen directeur pakt zijn telefoon niet op. Oud-eigenaar Jaap Kodde wil er niet veel over kwijt: „Mijn rol was heel beperkt. Ik ben wel aandeelhouder, maar ik zat niet in het management. Wij hadden alles overgedragen en ik verhuurde de ruimte en de machines.”