Anis Jadib
Anis Jadib PosMark

Helft van de PosMark-medewerkers uit Dronten gaat bij doorstart mee naar Meppel

Algemeen

DRONTEN - De rechtbank sprak eerder deze maand het faillissement uitgesproken over PosMark Nederland BV uit Dronten. Inmiddels is bekend geworden dat het bedrijf een doorstart maakt. Dat gebeurt onder dezelfde naam, maar wel vanuit een nieuwe hoofdvestiging in Meppel. De helft van de zes kantoormedewerkers in Dronten gaat mee.

de firma PosMark startte in 1993 en verzorgde winkelinrichtingen. Dat gebeurde vanuit de hoofdvestiging aan De Oude IJssel op bedrijventerrein Business Zone Delta in Dronten. „Er zijn trieste persoonlijke omstandigheden, waardoor PosMark het niet heeft gered. Dat gun je niemand”, zegt Anis Jadib, de nieuwe eigenaar.

Betrokkenheid personeel

Jadib heeft al een aantal ondernemingen in Meppel. Hij was vanaf het begin geïnteresseerd in een doorstart van PosMark, vooral omdat hij meer dan twintig jaar ervaring in deze branche heeft. „Wat me over de streep trok was de betrokkenheid van het personeel en hun geloof in de toekomst – zelfs in heel zwaar weer. Ik wist meteen: dit team houden we intact”, legt de ondernemer uit.

Het hoofdkantoor van het bedrijf is verhuisd van Dronten naar de Grote Kerkstraat 12a in Meppel. De monteurs van PosMark zijn in het hele land gevestigd en gaan mee naar de nieuwe werkgever. Van de zes man kantoorpersoneel gaan er drie mee. „Dat doet ons pijn, maar is soms onoverkomelijk”, zegt Jadib over het achtergebleven drietal.