Aanwonenden pleiten voor fietspad langs Visvijverweg: „Het is levensgevaarlijk”

Swifterbant

SWIFTERBANT - „Op dit moment is het levensgevaarlijk om op de Visvijverweg te fietsen.” Dat schrijft de natuur- en milieucoöperatie Rivierduingebied aan B en W. De omwonenden pleiten voor een fietspad, maar de gemeente ziet dat vooralsnog helemaal niet zitten.

De gemeente wil het plan van het Rivierduingebied niet in behandeling nemen. Vanuit Dronten wordt erop gewezen dat er al verkeersmaatregelen zijn genomen naar aanleiding van de komst van het ‘Polendorp’ aan de Visvijverweg.

Bovendien maken de Polen volgens de gemeente op hele andere tijden gebruik van de weg dan de recreatieve fietsers. De omwonenden stellen in een reactie dat hun vraag niets te maken heeft met de huisvesting van arbeidsmigranten.

Sluipverkeer

De bewoners baseren hun plan op het toenemende landbouwverkeer en het daarbij behorende vrachtverkeer: „Ook het feit dat de Visvijverweg steeds meer gebruikt wordt voor sluipverkeer speelt een rol.”

De gemeente is het daar niet mee eens: „De route wordt niet zodanig intensief gebruikt door fietsers dat verdergaande maatregelen zoals een vrijliggend fietspad nodig zijn.”

Toegankelijk maken

De natuur- en milieucoöperatie vindt een fietspad ook van belang voor het Rivierduingebied: „Wij zijn al meer dan 15 jaar bezig om het gebied toegankelijker te maken voor de recreant.”