De bijeenkomst van de buurtbemiddelaars met hun nieuwe ambassadeur.
De bijeenkomst van de buurtbemiddelaars met hun nieuwe ambassadeur. MDF Buurtbemiddeling

Aat de Jonge ambassadeur buurtbemiddeling: "Ruzie kan als een steen op je maag liggen"

Algemeen

DRONTEN – Burgemeester Aat de Jonge is de lokale ambassadeur van buurtbemiddeling geworden. „Dit in navolging van zijn landelijke collega-ambassadeur, mr. Frank Visser”, aldus de buurtbemiddeling van Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland (MDF) in Dronten.

„De burgemeester draagt buurtbemiddeling een warm hart toe. Met zijn juridische achtergrond en onder andere een opleiding tot mediator, ondersteunt hij van harte het stimuleren van onderling contact tussen buren om conflicten uit te praten”, vervolgt MDF Buurtbemiddeling.

Hapje en een drankje

Aat de Jonge nodigde onlangs het team van MDF Buurtbemiddeling uit voor een hapje en een drankje om hen te bedanken voor hun werk. Daarbij besloot hij officieel het ambassadeurschap op te pakken. De coördinator van MDF Buurtbemiddeling, Wendy Rademakers, overhandigde hem symbolisch het landelijke logo.

Aat de Jonge: „Een ruzie kan als een steen op je maag liggen, zeker als je naast elkaar woont. Fijn als iemand dan wil helpen. Het leven wordt er mooier van. Wie wil dat niet?”

Veel situaties opgelost

MDF Buurtbemiddeling wijst erop dat zij in Dronten al tien jaar actief zijn: „Het is een effectief bewezen manier om burenruzies op te lossen. In 2017 werd zelfs in 69% van de situaties het conflict opgelost door deze inzet.”