VIDEO | Sander Nuij zwaait uur na uur met honkbalknuppel: „Begin mijn handen te voelen”

Sport

DRONTEN - Softballer Sander Nuij is vanochtend om zeven uur begonnen met een actie in kinderspeelparadijs Avontura in Dronten. Honk- en softbalvereniging De Vrijbuiters heeft daar een slagkooi opgebouwd en Sander gaat vijftien uur slaan. Hij hoopt 2.000 euro in te zamelen voor Het Vergeten Kind.

Sander Nuij doet al sinds zijn vijfde aan honkbal en heeft in Dronten samen met Ruben Smits de vereniging De Vrijbuiters opgericht. Om aandacht te genereren voor zijn sport èn om iets te doen voor het goede doel, heeft hij zijn marathon bedacht.

Eén misser per uur

Dertig ballen slaat hij achter elkaar. Daarna worden de ballen weer verzameld en volgen de dertig volgende pitches. Per uur heeft hij zichzelf vijf minuten rust toebedacht. En per uur slaat hij gemiddeld één keer mis.

DeDrontenaar.nl sprak aan het begin van de middag met de softballer. De eerste tekenen van vermoeidheid waren toen waar te nemen: „Ik begin m’n handen te voelen en m’n nek te voelen, maar het valt me eerlijk gezegd nog mee.” Hij rekent erop dat hij het volhoudt tot tien uur vanavond.