Rik Breemhaar
Rik Breemhaar ©maartenheijenk.nl

Asv Dronten moet in groots gevecht hoofd buigen voor Go Ahead Kampen

Sport

DRONTEN - Asv Dronten heeft zaterdagmiddag geen punten overgehouden aan het uitduel bij Go Ahead Kampen. In een boeiende partij gingen de Drontenaren met 2-1 onderuit. "Dit is in de categorie jammer", reageert trainer Raymond Schuurman na afloop.

Binnen de minuut maakte asv Dronten in Kampen de openinstreffer. Rik Breemhaar mocht koppen en zag dat Go Ahead-keeper Tim Noordman blunderde. Er leek daardoor weinig aan de hand voor de Drontenaren, totdat Breemhaar al snel zelf in de fout ging. Hij speelde een bal te zuinig terug op Eser Elmali, bracht vervolgens Roy Visscher ten val, en kreeg daarvoor de rode kaart.

Tot overmaat van ramp volgde ook nog een strafschop, maar de inzet van Visscher werd gekeerd door Elmali. Toch kwam Go Ahead even later langszij. Visscher verschalkte Elmali ditmaal wel en bracht de stand daarmee in evenwicht. "We staan daar gewoon niet op te letten. Ook al sta je met tien man, dat mag niet gebeuren", weet Schuurman.

In de tweede helft kreeg Dronten ook nog eens het deksel op de neus. Luuc Knul maakte een half uur voor tijd de 2-1 en dat bleek voldoende voor de zege. De grootste kans voor asv Dronten kwam in de slotfase op naam van doelman Elmali, wiens kopbal op de lijn werd gekeerd. Go Ahead speelde op dat moment eveneens met tien man, maar de rode kaart voor Visscher bracht geen verandering meer in de stand. Een waar gevecht werd beslecht in Kampens voordeel.

"Niets verwijten"

Schuurman baalde na afloop als een stekker, maar vond dat hij zijn ploeg amper ergens op af kon rekenen. "Misschien op die twee tegengoals, maar verder niet. We hebben geknokt voor wat we waard zijn en ik kan ze dan ook niets verwijten. We willen er graag toe behoren en dan moet je dit soort wedstrijden wel winnen. Dat is jammer."