Albert Bleijenberg (GroenLinks)
Albert Bleijenberg (GroenLinks) © Eelco Lindhout

Sportclubs in Dronten hebben steeds minder leden: „Het wordt een probleem”

Algemeen

DRONTEN - Exacte cijfers kan wethouder Ton van Amerongen (VVD) van sportzaken niet noemen. Hij weet wel dat er een trend is van een afnemend aantal leden bij de sportclubs in de gemeente Dronten: „Dat geldt misschien niet voor àlle verenigingen, maar voor een aantal verenigingen wordt het een probleem. Dat weet ik wel zeker.”

De terugloop van het aantal leden bij sportclubs wordt diverse keren genoemd in de sportnota van B en W, die deze maand in de gemeenteraad wordt behandeld. Albert Bleijenberg (GroenLinks) vroeg donderdag naar de exacte aantallen: „Want hoe kun je in vredesnaam beleid ontwikkelen als de achterliggende cijfers niet bekend zijn?”

De trend is er

„De exacte cijfers zijn bij ons niet bekend”, biechtte de wethouder op, „Maar de trend is er en die wordt bevestigd door verenigingen die ik gesproken heb.”

Het antwoord was voor Bleijenberg niet voldoende: „Ik denk dat het verstandig is dat er eens gekeken wordt naar ledenverloop bij verenigingen. Dan kun je goed zien hoe de zaken er werkelijk bij staan.”