Deen supermarkt in Swifterbant
Deen supermarkt in Swifterbant ©maartenheijenk.nl

Twee supermarkten in gemeente Dronten moeten hun slijterij beter afsluiten

Algemeen

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft twee supermarkten aangeschreven, dat ze hun slijterij beter moeten afsluiten. Doen ze dat niet, dan moeten ze een dwangsom betalen.

Slijterijen mogen geen onderdeel uitmaken van supermarkten. Als de slijterij geopend is, moet er iemand aanwezig zijn. „Er zijn héle strenge wettelijke regels voor”, zegt burgemeester Aat de Jonge, „Je moet voor de lol die regels eens lezen, dat is echt heel ingewikkeld.”

Albert Heijn

Controleurs van de gemeente hebben geconstateerd dat vier supermarkten zich niet aan de regels houden. Bij twee Albert Heijn-supermarkten wordt dat door de vingers gezien. Zij hebben afsluitbare glazen deuren die niet de voorgeschreven hoogte hebben, maar de gemeente vindt dit voldoende.

Deen supermarkt

Twee slijterijen van een andere supermarktketen, waaronder de Deen in Swifterbant, hebben een klaphekje. Zij zeggen dat deze oplossing in andere gemeenten wel akkoord is. In Dronten hebben ze nu echter een brief ontvangen dat ze de slijterij afsluitbaar moeten maken.

Op de vraag hoe streng de gemeente Dronten hierop gaat toezien, antwoordt de burgemeester: „We gaan erop letten, we moeten het wel serieus nemen.”