De werkgroep overhandigt het rapport aan Peter van Bergen
De werkgroep overhandigt het rapport aan Peter van Bergen © Fotostudio Wierd

Gemeente pakt meteen door om speculanten voor te zijn in Swifterbant-zuid

Swifterbant

SWIFTERBANT - Meteen nadat de werkgroep Swifterbant Groeit haar voorkeur heeft uitgesproken voor woningbouw in Swifterbant-zuid, heeft de gemeente Dronten doorgepakt. Er is een claim gelegd op de grond aan de Bisonweg 11: „Om te voorkomen dat de gronden tussentijds aan een derde partij worden vervreemd.”

Een voordeel van de door de werkgroep aangewezen woningbouwlocatie is, dat deze in het geheel in handen is van akkerbouwbedrijf Dijkveld Stol. De gemeente hoeft dus met slechts één partij te onderhandelen.

Speculanten

Het gemeentebestuur wijst erop dat iedereen weet dat Swifterbant-zuid een mogelijke woningbouwlocatie is. Het kan dus zijn dat de eigenaar al contact heeft gehad met speculanten of projectontwikkelaars. „Maar er ligt op dit moment voor zover wij hebben kunnen achterhalen geen notariële of geregistreerde onderhandse akte”, aldus B en W.

Het college vindt het belangrijk dat Swifterbant kan uitbreiden. Daarom is er meteen een optie op de grond genomen met de Wet Voorkeursrecht Gemeenten in de hand. Deze optie ofwel ‘voorlopige aanwijzing’ moet wel binnen drie maanden door de gemeenteraad worden bekrachtigd. Daarna heeft het een geldigheidsduur van tenminste drie jaar.

Swifterbant-zuid