Dansscholen De Meerpaal en Joy-4all willen in Dronten samenwerken

Cultuur

DRONTEN - De Meerpaal Academie en het bedrijf Joy-4all gaan samenwerken. „Het streven is dat in seizoen 2018-2019 het mogelijk is voor inwoners van Dronten om een gecombineerd danspakket af te nemen bij Joy-4all en Meerpaal Academie”, meldt een rapport over amateurkunst in de gemeente Dronten.

Het rapport is in opdracht van het gemeentebestuur geschreven door de cultuurmakelaar van De Meerpaal. „Gekeken wordt waar de kracht ligt per dansschool, hoe men elkaar kan aanvullen en versterken”, meldt de onderzoeker.

Beide dansscholen onderzoeken ook waar samengewerkt kan worden op het gebied van projecten. „Als De Meerpaal bekende acteurs of dansers in huis heeft om masterclasses te geven, krijgen de cursisten en docenten van Joy-4all ook de mogelijkheid om zich hier voor aan te melden”, aldus het rapport. Ook wordt Joy-4all door De Meerpaal ingehuurd voor kunsteducatie in het voortgezet onderwijs.

Docenten uitwisselen

Joy-4all schrijft: „Wij denken dat we moeten samenwerken, bijvoorbeeld door docenten uit te wisselen of door samen evenementen te organiseren. Omdat we geen klassiek ballet geven, verwijzen we altijd door naar De Meerpaal. We hopen dat De Meerpaal ons ook als collega ziet. We zouden het waarderen als de Kunstwerkplaats van De Meerpaal ons ook aanbiedt bij basisscholen.”