Robin van Houwelingen (rechts).
Robin van Houwelingen (rechts). Silverback Dronten

Crossfitbox Silverback gaat open in Dronten: „Het sociale is heel belangrijk”

Sport

DRONTEN - Dronten krijgt er een Crossfitbox bij. Op 31 maart kunnen belangstellenden tussen een en vijf uur een bezoekje brengen bij Silverback Dronten, de box aan het Agripark Oost 2. Dat is tegelijkertijd ook het openingsmoment voor Silverback.

Crossfit is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd. Crossfit doe je echt samen, als groep. „Het sociale is heel belangrijk”, vertelt Robin van Houwelingen, die samen met zijn compagnons Ingmar van der Klauw en Sven Oud Silverback start.

Actieve lifestyle

Hoewel Silverback nog niet eens open is, stromen de aanmeldingen binnen. „De eerste groepen zitten vol, er hebben zich al vijftig leden gemeld en ook de personal trainer is al geboekt. Bij Silverback geven we Crossfit, personal training, er is een lifestyle- en voedingscoach en een fysiotherapeut. Dit doen we vanuit onze passie en met persoonlijke aandacht", vertelt Van Houwelingen. „We gaan voor een fitte en actieve lifestyle.”

Jong, oud, vrouw, man, dik, dun, superfit of toe aan de eerste stappen naar een gezonder leven, het kan bij Silverback allemaal. Ook starten er kindergroepen. „Je vormt een community, je doet het samen. Iedereen respecteert elkaar en dat vind ik ook het mooie van deze sport.”

Competitie

Hij is zelf al een aantal jaren verkocht. „Je traint allerlei elementen. Het gaat om kracht, behendigheid, uithoudingsvermogen, alles komt aan bod. Crossfit heeft ook een competitie-element. Er zijn standaard workouts die over de hele wereld gedaan worden. Daardoor kun je je meten met anderen en met jezelf. Dat maakt het waanzinnig leuk.”

Silverback is aangesloten bij de officiële, wereldwijde en snelgroeiende, Crossfitorganisatie. Op 31 maart worden er demonstraties geven. „We serveren lekkere, gezonde snacks en geven alle informatie die mensen maar willen hebben. Iedereen is welkom.”