Koen Klaasse Bos
Koen Klaasse Bos ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

TC asv Dronten maakt zich geen zorgen: “Nog nooit anders geweest”

Sport

DRONTEN – Asv Dronten zag al vijf spelers een vertrek aankondigen, waarbij trainer Pim Kaagman zich in drie gevallen liet gelden. De technische commissie van asv Dronten maakt zich echter geen zorgen over de huidige ontwikkelingen rond de eerste selectie van de club. “Ik doe dit nu twee jaar en het is nog nooit anders geweest”, vindt bestuurslid Koen Klaasse Bos.

Vooral verdediger Laurens Christiaan Brouwer liet zich in duidelijke bewoording uit over zijn huidige club. Hij kreeg te horen dat de nieuwe trainer weinig in hem zag en dat kwam hem rauw op zijn dak vallen. “De trainer heeft zijn visie en speelwijze uitgelegd en vertelde wat een ieders rol daarin kan zijn. Hoe dat is gezegd, weet ik niet precies meer. In principe hoefde er niemand weg en kon iedereen voor zijn plek gaan. Maar iedere speler mag kiezen om ergens anders te gaan voetballen, dus ook Laurens”, zegt Klaasse Bos.

Niet uit de lucht gegrepen

Het bestuurslid geeft toe dat hij en Jan Peter Doornbos, leden van de technische commissie senioren, lang niet alle wedstrijden van het vlaggenschip zien. Toch is hij niet van mening dat de huidige keuzes uit de lucht gegrepen zijn. “Na het ontslag van Wim Kroes hebben Jan Peter en ik het opgepakt. Op dat moment hadden wij al andere verplichtingen op de zaterdag en dus zien wij niet iedere wedstrijd. Maar er zijn zat mensen die het wel zien. Er lopen scouts en andere mensen die er verstand van hebben, neem dat van mij aan.”

Klaasse Bos schrikt niet van het aantal vertrekkers. De teller staat nu op vijf en er wordt gerept over nog meer spelers die hun heil elders gaan zoeken. “Er gaan er nu vijf weg. Als er daar nog één of twee bij komen… Tja, dat is elk jaar wel het geval. Het is voor iedereen vrij waar hij gaat voetballen. Uiteindelijk willen wij, met een kern van Dronter jongens en jongens uit de regio, een stabiele eersteklasser zijn en wellicht doorgroeien naar de hoofdklasse. Met jongens als Martijn Timmer en Jeroen van der Meer ziet dat er goed uit.”

"Staan er goed voor"

Zorgen zijn er dan ook niet bij de TC, want volgens Klaasse Bos gaat het de goede kant op. “In maart en april heb je altijd deze onrust. Maar we staan er goed voor, de jeugd speelt op divisieniveau en we hebben aankomend seizoen wederom een uitstekende technische staf. Daarnaast gaat ook het aantal vrijwilligers omhoog. Ik maak me zeker geen zorgen.”