Late treffer van Thim Verhoeven helpt Swift '64 aan overwinning

SWIFTERBANT - Makkelijk ging het niet, maar toch rekende Swift '64 zaterdagmiddag af met het dappere Olympia '28. Thim Verhoeven werd de matchwinner, hij zorgde diep in blessuretijd voor de winnende 1-2.

Terwijl BAS en ESC het samen uitvochten in Biddinghuizen, moest Swift zien te winnen op bezoek bij Olympia '28. Dat ging niet vanzelf, aangezien de thuisploeg na een kwartier al op voorsprong kwam. John Sanders zette de thuisploeg op 1-0 en lang lukte het Swift niet om de schade te herstellen.

Twintig minuten voor tijd kon Swift toch juichen. Bart Uil werkte de gelijkmaker binnen en daarna ging de ploeg op jacht naar de volle buit. Dat leek het niet voor elkaar te krijgen, maar in blessuretijd volgde alsnog de winnende. Thim Verhoeven werd de man van de middag, want hij bracht zijn ploeg de zege: 1-2.

Een welkome winstpartij. Swift bleef daarmee in het spoor van koploper ESC, terwijl het afstand nam van gemeentegenoot BAS. De voorsprong op de Biddinghuizenaren bedraagt vijf punten.