Swift'64 had wel met 7-0 kunnen winnen van de nummer drie: „Supertrots”

ZWOLLE - Swift’64 speelde vandaag tegen Zwolsche Boys misschien wel haar beste wedstrijd van het seizoen. De wedstrijd tussen de nummers twee en drie eindigde in 0-3. „Maar als het 0-7 was geworden, had niemand wat kunnen zeggen”, glundert trainer Patrick Posthuma.

De oefenmeester maakte zich vooraf nog wel zorgen voor de wedstrijd op de dag na Koningsdag. „Maar ik zag al meteen aan de koppies dat het wel goed zat. En dat bleek wel: vanaf minuut nul waren we heersend. Het veldspel was uitstekend en we hebben helemaal niets weggegeven. Zwolsche Boys heeft maar één kansje gehad.”

0-0 bij rust

Toch stond het bij rust 0-0. Meteen na de pauze werd het 0-1 door een eigen doelpunt. Het duurde tot twintig minuten voor tijd voor Jeffrey van den Brakel de bevrijdende 0-2 maakte. Kort daarna bepaalde Thim Verhoeven de eindstand op 0-3. „Ik ben supertrots”, aldus de trainer.

Met nog drie wedstrijden te gaan staat Swift nu tweede met vier punten achterstand op koploper Elburger SC. De voorsprong op nummer drie (VV Oene) bedraagt vijf punten.