Reaal-trainer Carl Aventurin.
Reaal-trainer Carl Aventurin. ©maartenheijenk.nl

Reaal Dronten verliest met 7-0: „Klinkt misschien gek, maar we hebben kansen gehad”

Sport

DRONTEN - De gifbeker is nog niet leeg voor Reaal Dronten. De hekkensluiter in 3C had vandaag moeite om voldoende spelers op de been te brengen en verloor met 7-0 van subtopper VV Oene. Toch zag trainer Car Aventurin lichtpuntjes.

„Het klinkt misschien gek, maar we hebben kansen gehad”, zegt de oefenmeester, „In de openingsfase hadden we kansen op de 0-1 en de 0-2 en over de hele eerste helft hadden we vier à vijf goede mogelijkheden. De tegenstander had er vier. Bij hen lag het rendement een stuk hoger, waardoor het bij rust 3-0 stond.”

Geflatteerd

Aventurin is zo realistisch om te erkennen dat er ook enig kwaliteitsverschil was. Toch is de einduitslag in zijn ogen geflatteerd. Het had ook te maken met het feit dat zijn ploeg door de afwezigheid van Angelo Brink een veldspeler onder de lat moest zetten.

Ook de rode kaart van Jeremy Santana hielp niet mee. „Hij gleed uit, was gewoon ongelukkig in het duel”, baalt de trainer. Dat was na een uur bij een 5-0 stand. Oene mocht daarna uitlopen naar 7-0.

De komende weken speelt Reaal twee keer tegen SC Rouveen, dat iets hoger staat. „Als we zaterdag winnen, hebben we nog een kans”, houdt Carl Aventurin de moed erin.