Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten)
Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) ©maartenheijenk.nl

Ook B en W willen woningbouw Swifterbant-zuid en opknapbeurt Spelwijk

Swifterbant

SWIFTERBANT - B en W hebben de gemeenteraad van Dronten voorgesteld om het advies van de werkgroep Swifterbant Groeit integraal over te nemen. Dit betekent dat Swifterbant-zuid in de ogen van het college wordt aangewezen als woningbouwlocatie en dat bedrijventerrein Spelwijk wordt opgeknapt.

„Er moet een plan komen voor de revitalisering van Spelwijk. Daarvoor komen we met een nader voorstel”, aldus wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten). Hij kondigt aan dat alle betrokkenen bij Spelwijk inspraak krijgen in dat plan.

Veel zorgen

„Het gaat erom dat we weer een goed ogend bedrijventerrein krijgen”, vervolgt de wethouder, „Het is duidelijk dat er in Swifterbant veel zorgen bestaan over de uitstraling en over de steenhopen. Er kan geen enkel misverstand over bestaan dat Swifterbant zich daarover opwindt.”

Van Bergen herhaalde dat woningbouw in Spelwijk niet mogelijk is: „Op het moment dat je dat blijft voorspiegelen, weet je zeker dat het nog jaren in dezelfde staat blijft. Voor ons is niets doen geen optie. Je doet de Swifterbanters alleen recht als je Spelwijk perspectief biedt.”

Unaniem advies

„We zijn twaalf of dertien jaar bezig geweest om tot een woningbouwlocatie te komen”, blikt Peter van Bergen terug. Hij is vol lof over de werkgroep onder leiding van voorzitter Ad Withaar: „Je merkte dat er een hele goede samenwerking is ontstaan, waarbij men ook heel kritisch op elkaar is gebleven. Uiteindelijk heeft dat geleid tot een unaniem advies.”

Spelwijk

Swifterbant-zuid