VVD-verkiezingsbelofte over openstelling brug Roggebotsluis was nergens op gestoeld

Algemeen

DRONTEN - De VVD deed het in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen voorkomen alsof zij het hoogstpersoonlijk hadden geregeld dat de brug bij Roggebotsluis minder vaak open zou gaan. Die bewering was echter op drijfzand gebouwd.

Vorig jaar vroeg toenmalig VVD-raadslid Jaap Kodde via een motie of een beperkte openstelling van de brug bij Roggebot tijdens de spits mogelijk is. In de aanloop naar de verkiezingen juichte de VVD op haar website en de sociale media dat dit gelukt was: „De VVD is blij met het resultaat van de motie.”

Nergens op gestoeld

Automobilisten hadden al eerder ervaren dat deze bewering van de VVD nergens op gestoeld was. Recentelijk werd dat bevestigd door wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten). En sinds de afsluiting van de Elburgerbrug zijn de files voor Roggebotsluis alleen maar langer geworden.

VVD-gemeenteraadslid Barry Hoogezand vertelt dat de verkiezingsretoriek ter goeder trouw was gepubliceerd door zijn partij. Hij had eerder deze maand voor de zekerheid vragen over de brugopening gesteld aan wethouder Van Bergen: „En eerlijk gezegd verraste de reactie van de wethouder ons ook. Wij hadden signalen dat het wel al geregeld zou zijn.”

Nieuwe vragen gesteld

De VVD hoopt haar foute informatie uit de verkiezingscampagne te kunnen herstellen: „Inmiddels hebben wij aanvullende vragen gesteld en wachten beantwoording af. Zeker in verband met de Elbugerweg is het nu zeer relevant dat de brug uiteraard wel voor pleziervaart open kan, maar niet tijdens spits.”

Knooppunt Roggebot