Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Alle ambtenaren werken mee aan open huis: „Trots op wat we laten zien” (18 foto’s)

Gemeente

DRONTEN - Er was vandaag van alles te doen in en rond het gemeentehuis aan het Meerpaalplein. Voor het eerst sinds zes jaar hield de gemeente Dronten een open dag en daar kwamen veel mensen op af. DeDrontenaar.nl sprak erover met twee organisatoren: Annette Vos (medewerker inkoop en contractbeheer) en Mirjam Bruinsma (juridische zaken).

Waarom een open huis?
„De vorige was alweer zes jaar geleden, dus het idee kwam op om weer eens een open dag te organiseren. Het thema is dienstverlening.”

Hoe hebben jullie het aangepakt?
„We zijn door de hele organisatie gegaan om mensen te enthousiasmeren. Iedereen reageerde enthousiast en iedereen is aanwezig. Men wil graag laten zien wat de gemeente allemaal doet, een kijkje in de keuken geven. Wij zijn er voor de gemeenschap en de bewoners, dat willen we laten zien.”

Er is van alles te doen. Wat zijn voor jou de highlights?
„Dat vind ik moeilijk. Het is de combinatie: het is geweldig weer, er zijn veel bezoekers, het is voor mij één highlight.”

Is er meer bezoek dan zes jaar geleden?
„Dat is moeilijk te zeggen, maar ik denk het wel. Zes jaar geleden waren er zevenhonderd mensen en als ik de drukte tot nu toe zie, dan gaan we daar zeker overheen.”

Wanneer is het voor jou een succes? Of is dat nu al het geval?
„Voor mij is het nu al een succes. Het was eigenlijk al een succes toen al die medewerkers zich zo enthousiast aanmeldden.”

Had je dat dan niet verwacht?
„Jawel, maar het is dan toch mooi hòe enthousiast iedereen is en hoe ze meedenken. Iedereen is er vandaag ook: de raadsleden zijn er, de wethouders zijn er, collega’s die niet meehelpen komen toch even kijken met de kinderen. Ik vind het echt geweldig! Wij zijn trots op wat we vandaag als gemeente laten zien.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding