Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Reacties van lezers 33 | Bewaakte fietsenstalling, berenklauw, studentenhuisvesting, Fazantendreef

Algemeen

DRONTEN - Een bewaakte fietsenstalling bij het winkelcentrum, uitroeiing van de berenklauw, gang zetten achter studentenhuisvesting en de verkeersveiligheid op de kruising De Fazant - Fazantendreef. Het zijn weer enkele zaken die door de lezers van DeDrontenaar.nl zijn aangekaart via onze zomerenquête.

Suggesties van lezers

  1. Bewaakte fietsenstalling bij het winkelcentrum, met als medewerkers met een uitkering die werkervaring op kunnen doen.

  2. Eens een keer gang zetten achter de studentenhuisvesting! Studentenaantallen groeien maar het aantal studentenhuizen ziet de gemeente liever dalen. Er moet een oplossing komen. Een grootschalig campus bij de Aeres Gogeschool zal geen oplossing bieden tegen overlast. Hoe meer studenten bijeen hoe meer overlast. Zie nu de campus of de Oeverloper-wijk eens! Maar meer huizen door de wijken heen, of een compleet ander beleid zal wel de oplossing bieden. En wellicht de huisbazen eens strenger aankijken. De studenten worden aangekeken op hoe de staat van de huizen is, maar de huisbazen vertikken het er iets aan te doen.

  3. Laat de markt op het Meerpaalplein. Deze is daar toch voor? Steun op die manier ook de ondernemers aan het plein. Gebeurt er eindelijk eens wat op het plein laat het daar dan ook.

  4. Een zwembad is de verantwoordelijkheid van een gemeente, maar samenwerken met wat vrijwilligers zou mooi zijn. Het probleem is dat vrijwilligers schaars zijn, dus misschien is dat ook iets om over na te denken hoe vrijwilligers toch op een of andere manier beloond kunnen worden zodat meer mensen gaan opstaan voor hun vereniging of dorp.

  5. Eerst nadenken. Denk aan kruispunten Fazant - Fazantendreef. Het is eerder onveiliger geworden. Kinderen snappen het niet en blijven daardoor aan de verkeerde kant rijden. Had er zelf bijna twee op de motorkap.

  6. De berenklauw uitroeien in de gemeente. Deze veroorzaken tweedegraads brandwonden. Mijn zoon is hier slachtoffer van geworden.

  7. Onderhand moet er echt wel een keer een sporthal in Swifterbant komen. Er is tekort aan ruimte en we willen toch dat alle kinderen en volwassenen meer gaan sporten in verband met obesitas etcetera.

  8. Stimuleer het buitenspelen van kinderen door ook mee te doen aan de inrichting van de openbare schoolpleinen.

Reacties van lezers