Tom Roskam (Swift'64)
Tom Roskam (Swift'64) ©maartenheijenk.nl

Swift '64 heeft eindelijk beet, Reaal Dronten verliest bij VENO

SWIFTERBANT/DRONTEN - Swift '64 weet weer wat winnen is. De ploeg speelde dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen derdeklasser Zwart Wit '63 en won met 2-4. Reaal Dronten ging met 2-1 onderuit bij VENO.

Het lukte Swift nog niet om in de voorbereiding een zege te boeken, maar daar kwam dinsdag verandering in. In Harderwijk trof het Zwart Wit '63 en die ploeg werd al voor de rust op op een flinke achterstand gezet. Danny de Jonge verzorgde de openingstreffer, Leon Snijders maakte de 0-2 en via Tom Roskam was het bij rust 0-3. Diezelfde Roskam miste tussendoor, voor de tweede keer dit seizoen, nog een strafschop.

In de tweede helft kwam Zwart Wit op 1-4, maar terug in de wedstrijd kwamen de Harderwijkers nooit. Roskam werkte via een prachtige volley zijn tweede van de avond en daarmee de 1-4 binnen, terwijl Zwart Wit ook nog een keer doeltrof: 2-4.

Reaal verliest bij VENO

Reaal Dronten incasseerde een nederlaag bij VENO uit Vollenhove. Jeffrey van den Brakel herstelde gedurende de tweede helft nog wel een 1-0 achterstand, maar uiteindelijk ging VENO toch met een 2-1 zege aan de haal. De wedstrijd werd overigens vroegtijdig afgebroken, omdat de nacht inviel.