SP inventariseert mogelijke problemen rond geluidsoverlast De Zuid

Algemeen

DRONTEN - „Het is niet zo dat we nu meteen de barricaden op gaan, we zijn puur aan het inventariseren.” Dat zegt SP-fractievoorzitter Peter Duvekot over de enquête die zijn partij momenteel houdt naar mogelijke geluidsoverlast van het verkeer op De Zuid.

De socialisten hebben voor de komende perioden een aantal thema’s benoemd, waarop ze zich richten. Geluidsoverlast is er daar één van. Burgerraadslid Frans Rietveld is in dit onderwerp gedoken en is tot de conclusie gekomen dat er bij een aantal wegen problemen zijn en dat dit bij De Zuid extreem is. „Bovendien is het midden in het dorp, wordt er hard gereden en horen we meerdere klachten”, zegt Duvekot over deze weg.

Volgens de fractievoorzitter zijn er overzichten van geluidsoverlast per weg: „Maar die zijn gebaseerd op computermodellen en niet op metingen. Daarom houden wij nu een enquête of het iets is wat leeft. Wij denken van wel.”

WMO en sociale recherche

De SP wil niet al haar kruid verschieten door nu al te zeggen wat de andere thema’s zijn. In ieder geval gaat de partij verder met het dossier WMO en huishoudelijke hulp.

„Waar we ons verder op gaan richten is de sociale recherche”, vertelt Peter Duvekot, „Ik dacht dat het in Dronten wel mee viel, maar dat gaat niet goed. Ik hoor hele dramatische berichten, daar ben ik echt van geschrokken.”