Kidsmix in De Meerpaal
Kidsmix in De Meerpaal ©maartenheijenk.nl

Kinderen komen tijdens Kidsmix met veel dingen in aanraking: „Blije gezichten!” (6 foto's)

Algemeen

DRONTEN - Een kleine tachtig kinderen vermaakten zich de afgelopen drie dagen in De Meerpaal met ‘Kidsmix’. Het vakantieprogramma werd georganiseerd door de afdelingen Academie en Welzijn van De Meerpaal. DeDrontenaar.nl sprak met Mariëlle Mud.

Wat doen jullie allemaal?
Mariëlle Mud: „Het is de derde dag van Kidsmix, een driedaagse zomereditie. Tijdens de andere vakanties is het altijd één dag. In de zomervakantie hebben de kinderen drie dagen lang activiteiten.”

We hebben begrepen dat er iedere keer een thema is.
„Klopt. Deze keer is het thema ‘techniek en wetenschap’. Gisteren hebben ze een dagje uit gehad, zijn ze met de bus naar De Ontdekhoek in Lelystad geweest, waar ze allerlei proefjes hebben gedaan. Ook in De Meerpaal zijn allerlei proefjes die met wetenschap te maken hebben.”

Vandaag is de afsluitende dag. Doen jullie nog iets speciaals?
„Jazeker. De kinderen hebben robotkoppen gemaakt. Ze hebben ook een theaterworkshop gehad en ze presenteren straks op het podium in de grote theaterzaal hun robotkoppen aan de ouders. Dat is dan de afsluiting.”

Hoeveel kinderen doen er mee?
„79. In principe zijn die kinderen hier alle drie de dagen aanwezig. Het zijn kinderen tussen de 6 en de 12 jaar. Ik denk dat het gros tussen de 6 en de 10 is met een enkeling van 11 of 12 jaar.”

Is 79 voor jullie begrippen veel?
„Ja, dat is meer dan de andere jaren. We zaten een paar jaar rond de 60 kinderen. Het afgelopen jaar gaat het best goed met Kidsmix. Dat heeft door het jaar heen, bij de ééndaagse Kidsmix, te maken met de combinatie met film. Dat is een hele leuke aanbieding, waarbij ze de hele ochtend workshops hebben en ’s middags naar de bioscoop gaan. Een leuk dagje uit voor de kinderen, voor een redelijke prijs. En daarnaast denk ik dat het steeds bekender wordt in de gemeente Dronten.”

Er lopen nogal wat vrijwilligers rond…
„Dat zijn er een stuk of zestien en dat is voor ons heel belangrijk, want anders lukt het niet. Alle groepen worden begeleid door vaste vrijwilligers. Daarnaast werken we met een aantal professionele krachten, zoals de buurtsportcoaches en de theaterdocent, zodat we echt kwaliteit kunnen bieden.”

Is het moeilijk om die vrijwilligers te vinden?
„Veel vrijwilligers zijn jongeren van een jaar of 14, 15, 16 en dat contact werkt ontzettend goed. Het werven doen we vooral via onze contacten met jongerenwerk. De mensen die bij het Chillpoint werken kennen de jongeren en zeggen dan: is het niet iets voor jou om daaraan mee te werken?”

Wat maakt dit voor jou tot een bijzonder evenement?
„Dat je blije gezichten ziet! Ik verbaasde me er vanochtend weer over dat ze het enthousiasme zo lang vasthouden, dat ze zo lang echt doorgaan en niet verveeld raken. Ook de hechtheid met hun vaste begeleiders vind ik mooi. Leuk is dat de kinderen met zoveel dingen in aanraking komen: zowel creatief als sport en spel. En dat het ook een sociaal gebeuren is.”

Afbeelding
Afbeelding
 Met de bus naar Lelystad
Afbeelding
Afbeelding