Niels Evers
Niels Evers archieffoto

Niels Evers, Paula Borgonje en Stefan Sulkers van Shoganai plaatsen zich voor NK

Sport

ALMERE - Niels Evers en Paula Borgonje van Shoganai Judo Dronten hebben zich zaterdag in Almere geplaatst voor de Nederlandse kampioenschappen. Ook Shoganai-lid Stefan Sulkers, tegenwoordig tevens uitkomend voor de Groningse studentenvereniging De Mattenkloppers, plaatste zich.

Het Nederlands kwalificatietoernooi werd op dezelfde locatie gehouden als het uiteindelijke Nederlands kampioenschap op zaterdag 29 en zondag 30 september: het Topsportcentrum Almere.

Allebei in finale

Niels Evers (+100 kilogram) en Paula Borgonje (-57 kilogram) eindigden allebei als tweede Niels werd in de finale verslagen door Jelle van den Berg, Paula moest haar meerdere erkennen in Lois van Lijssel.

Stefan Sulkers (-90 kilogram) leed in de eerste ronde een nederlaag, maar knokte zich terug door in de herkansing al z’n partijen te winnen. Het leverde hem een derde plaats op èn deelname aan het NK.

Vier andere deelnemers van Shoganai Judo Dronten plaatsten zich niet: Manouk Stienstra (-63 kilogram), Thomas van Mourik, Daniël Wassenaar (-73 kilogram) en Tim Venema (-93 kilogram).