Het kampioensteam uit Dronten.
Het kampioensteam uit Dronten. Simply Irresistible

Simply Irresistible pakt Nederlandse titel en wordt tweede bij EK trekkertrek

Sport

ALPHEN - Het team Simply Irresistible uit Dronten heeft zaterdag de finale van het Nederlands kampioenschap trekkertrek of ‘tractor pulling’ gewonnen in de unlimited-klasse. Zondag eindigde het team, eveneens in Alphen, als tweede bij het Europees kampioenschap.

Omroep Brabant meldt wel dat de 47-jarige Oscar uit Dronten zondag met zijn tractor kantelde tijdens het kampioenschap: „De deelnemer brak daarbij een ruggenwervel.” Volgens de regionale omroep kon er niet van een fout worden gesproken: „Hij had net op het verkeerde moment te veel vermogen.”

Kampioen

De Simply Irresistible boekte een klinkende overwinning. „In de periode voorafgaand aan deze wedstrijd is er door het team alles aan gedaan om de machine in topconditie te brengen en het vele sleutelwerk werd dus beloond”, aldus het team, „Na de titel van 2017 is het gelukt om de titel van 2018 ook naar Dronten te halen.

Er was een grote delegatie met fans en familie aanwezig die samen met hoofdsponsor Komeco de 10.000 pk sterke machine ruim vier meter voor de nummer twee zagen eindigen.

Tweede van Europa

Zondag werd tijdens het EK de lijn van zaterdag doorgezet: „In een zeer sterk deelnemersveld met de allersterkste tractoren uit Europa werd een zwaarbevochten tweede plaats binnengehaald, kortom een zeer succesvolle seizoensafsluiter voor het team.”

De tweede machine van het team, de minipuller Groundshaker met een volledig in eigen huis ontwikkeld motorconcept, werd derde in de eindstand van haar Nederlands kampioenschap. Deze machine is nieuw en draaide zijn eerste seizoen mee met de gevestigde top.

„De komende winter wordt er weer verder ontwikkeld om de concurrentie ook volgend jaar een stap voor te blijven”, kondigt Simply Irresistible aan.