Weinig belangstelling voor het springkussen in Biddinghuizen.
Weinig belangstelling voor het springkussen in Biddinghuizen. ©maartenheijenk.nl

VVD wil weten waarom inwoners eigen vlees moeten meenemen naar barbecue

Gemeente

DRONTEN - B en W hebben tienduizend euro uitgetrokken voor drie dorpsbarbecues, waar het college in gesprek wil komen met de inwoners. De VVD heeft hierover vragen gesteld. Zij willen van wethouder Jaap Oosterveld weten waarom inwoners hun eigen bestek en vlees moeten meenemen.

Het bedrag van 10.000 euro wordt onder andere besteed aan een springkussen en een schminker. In Biddinghuizen werd daar vrijdag hoegenaamd geen gebruik van gemaakt. Toch overweegt wethouder Oosterveld (ChristenUnie) niet om het springkussen in te wisselen voor een paar hamburgers. „Nee, in principe gaan we door met het springen”, zegt hij desgevraagd.

Ideeën en standpunten

De wethouder toont zich tevreden over het verloop van de eerste barbecuemiddag van afgelopen vrijdag in Biddinghuizen: „We hebben gekozen voor een barbecue op Amerikaanse wijze, waarbij we de mensen op een leuke, gezellige manier uitnodigen om met ons in gesprek te gaan. En waarbij we ideeën en standpunten ophalen, om daarmee onze stappen te kunnen zetten.”

„We hebben vrijdag leuke ontmoetingen gehad. Ik heb zelf wat vragen meegenomen die ik laat uitzoeken en waar we op terugkomen.”

Vanavond beantwoordt Jaap Oosterveld de vragen van de VVD. Morgenmiddag staat hij vanaf vijf uur aan De Greente in Swifterbant voor de tweede dorpsbarbecue.