Wethouder Jaap Oosterveld (ChristenUnie)
Wethouder Jaap Oosterveld (ChristenUnie) ©maartenheijenk.nl

Wethouder gunt iedereen inspraak: „Zorgvuldig omgaan met publiceren in zomervakantie”

Gemeente

DRONTEN - Het gemeentebestuur van Dronten wil iedereen stimuleren om mee te praten. Waarom worden bestemmingsplannen dan tijdens de zomervakantie ter inzage gelegd? Dat wilde de fractie van het CDA weten. Wethouder Jaap Oosterveld (ChristenUnie) antwoordde dat de gemeente zorgvuldig omgaat met publicaties in de zomervakantie.

Het bestemmingsplan ‘woongebieden’ voor de gemeente Dronten heeft tijdens de zomervakantie ter inzage gelegen. „Dit plan, dat betrekking heeft op een heel groot plangebied heeft maar 15 zienswijzen opgeleverd”, constateert het CDA. De fractie vraagt zich af of dit te maken heeft met de vakantieperiode.

MFC Swifterbant

Het bestemmingsplan voor het MFC Swifterbant heeft in dezelfde periode ter inzage gelegen, maar hier hebben B en W de termijn vanwege de vakantie met drie weken verlengd. Het CDA vroeg daarover opheldering. Suzanne Stoop (PvdA) ging nog een stap verder en vroeg om alle procedures pas na de zomervakantie te starten.

Over dat laatste was de wethouder niet meteen enthousiast: „We zitten met termijnen en met de doorgang van plannen.” Volgens Oosterveld doet de gemeente er alles aan om de procedures onder de aandacht te brengen: „Ze worden van tevoren aangekondigd en de advertenties worden tijdens de vakantieperiode wekelijks herhaald.”

Dossier MFC Swifterbant