Polikliniek Dronten
Polikliniek Dronten ©maartenheijenk.nl

Polikliniek MC Zuiderzee in Dronten blijft volgens wethouder gewoon open

Algemeen

DRONTEN - De polikliniek van MC Zuiderzee in Dronten blijft gewoon open. Dat heeft wethouder Irene Korting (VVD) vanavond gezegd in antwoord op vragen van haar partijgenoten in de gemeenteraad.

Er is nogal wat bestuurlijke onrust bij het ziekenhuis met hoofdvestiging in Lelystad en poliklinieken in Emmeloord en Dronten. B en W van Dronten hebben daarom contact gezocht met de voorzitter van de Raad van Bestuur en die heeft gezegd alle drie de locaties open te willen houden.

Verscherpt toezicht

Wethouder Korting vertelde dat het ziekenhuis door het ministerie onder verscherpt toezicht is gesteld. Het betekent dat de inspectie er het komende half jaar zowel aangekondigd als onaangekondigd bezoek brengt. „De inspectie heeft al langere tijd zorg over kwaliteit en veiligheid van de zorg”, aldus de wethouder. Toch verwacht de inspectie dat het ziekenhuis goede zorg kan blijven leveren

Gemeenteraadslid Saskia Veldman (VVD) was blij met het antwoord van de wethouder: „Want het is een mooie voorziening hier in het dorp.”

MC IJsselmeerziekenhuizen