Het nieuwe uiterlijk van de woningen in Swifterbant.
Het nieuwe uiterlijk van de woningen in Swifterbant. OFW

OFW moet in Spelwijk door vleermuizen uitwijken naar andere proefwoning

Swifterbant

SWIFTERBANT - „Ruim 95 procent van de 48 Swifterbanters uit de Spelwijk stemde de afgelopen weken in met de geplande modernisering van hun woning”, meldt Oost Flevoland Woondiensten (OFW). De renovatie is maandag van start gegaan. In opdracht van OFW startte Mateboer Bouw BV de werkzaamheden aan de proefwoning aan de Heraut 1.

Oorspronkelijk was de woning aan het Blazoen 80 aangewezen als proefwoning. „Uit het flora en fauna onderzoek is gebleken dat kraamkolonies vleermuizen zich huisvesten in deze woning”, aldus de woningcorporatie. Wel vindt er in dit huis een modernisering van de badkamer, het toilet en de keuken plaats.

Om toch doorgang te geven aan de modernisering, heeft OFW de bewoner van de Heraut 1 bereid gevonden zijn woning beschikbaar te stellen. De gehele buitenschil van deze woning wordt aangepakt.

Begin 2019

De renovatie van de 48 eengezinswoningen in de Spelwijk in Swifterbant is al enkele keren uitgesteld. OFW is nu van plan om begin 2019 te starten met de daadwerkelijke opknapbeurt.

„Door de modernisering van de woningen wordt het aanzicht van de hele wijk verbeterd”, is OFW enthousiast, „De woningen worden aangepast aan de huidige kwaliteitseisen, waardoor het wooncomfort en de veiligheid van de woningen verbetert. Bovendien krijgen de woningen een mooie en eigentijdse uitstraling.”