Melvin Weissgerber met zijn vader/compagnon.
Melvin Weissgerber met zijn vader/compagnon. eigen foto

Schuldsanering Nederland lid van NVVK: „Gemeentes kunnen het niet aan”

Algemeen

DRONTEN - Schuldsanering Nederland, gevestigd in Dronten, is sinds vorige week officieel lid van de NVVK. „Dit is de belangrijkste organisatie binnen de schuldhulpverlening”, zegt Melvin Weissgerber.

Weissgerber: „Schuldsanering Nederland is gestart 2011 aangezien wij veel signalen kregen dat mensen niet of niet op tijd werden geholpen door de gemeentes. Ook bleek dat er veel onprofessionele instanties bezig waren. Wij dachten: dit kunnen wij beter.”

Geen wachttijden

De ondernemer werkt met een team van tien mensen en heeft geen wachttijden: „Wij laten de mensen niet aan hun lot over maar wij de client vanaf het eerste intakegesprek mee tot aan het einde van het saneringstraject. Ook de nazorg is belangrijk.”

Als lid van NVVK hoopt Schuldsanering gemeentes te kunnen ontlasten: „Want die kunnen de druk al jaren niet meer aan. Ook instanties zoals de MDF kunnen heel veel cliënten niet op de juiste manier helpen. Vaak is het zo dat als een client direct was doorverwezen naar ons, de financiële schade veel beperkter had kunnen zijn.”