Openbare WiFi in winkelcentra
Openbare WiFi in winkelcentra zomerenquête DeDrontenaar.nl

Gemeente Dronten ziet voorlopig af van gratis WiFi in winkelcentrum Suydersee

Algemeen

DRONTEN - De gemeenteraad van Dronten heeft budget beschikbaar gesteld voor gratis WiFi in winkelcentrum Suydersee. B en W hebben toegezegd dat het dit kalenderjaar zou worden gerealiseerd. Inmiddels heeft de gemeente echter eieren voor haar geld gekozen.

Stichting DOES organiseert de activiteiten in het winkelcentrum. Het was de bedoeling dat de gemeente het WiFi-systeem zou aanleggen en dat DOES het zou onderhouden en beheren. DOES heeft echter geruime tijd geleden al aangegeven geen hoge prioriteit te stellen aan WiFi.

Geen actie ondernemen

„In de gesprekken tussen stichting DOES en de gemeente is daarom besloten op dit onderwerp voorlopig geen actie te gaan ondernemen”, meldt een woordvoerster van de gemeente.

Of het plan definitief in de la verdwijnt, is nog niet 100% zeker. De gemeente sluit niet uit dat de WiFi later alsnog wordt meegenomen in de actieplannen, die worden gemaakt voor winkelcentrum Suydersee.

Zomerenquête

  • Uit de zomerenquête van DeDrontenaar.nl bleek dat 65% van de lezers openbare WiFi in het winkelcentrum geen taak van de overheid vindt (zie afbeelding).