Bruno Bruins
Bruno Bruins

Minister over doorstart ziekenhuis: „Belangrijk voor inwoners van Dronten”

Algemeen

DRONTEN - Minister Bruno Bruins is blij met de doorstart van MC IJsselmeerziekenhuizen: „Dat is belangrijk voor de inwoners van Dronten en omgeving en zeker ook voor de medewerkers van het ziekenhuis.”

De minister schrijft dit in een brief aan het gemeentebestuur van Dronten. De brief is een antwoord op de noodkreten van de gemeenteraad over het faillissement van het ziekenhuis in Lelystad.

Als een klap ervaren

Bruins zegt de brieven uit Dronten te hebben betrokken bij zijn acties met betrekking tot het ziekenhuis: „Ik begrijp erg goed dat het faillissement voor inwoners, gemeenteraad en gemeentebestuur van de gemeente Dronten als een klap is ervaren. Ik kan mij uw zorgen goed voorstellen en zal mij tot het uiterste inspannen om deze weg te nemen.”

In zijn brief wijst de minister op de plannen van ziekenhuis St Jansdal. „U kunt er op rekenen dat ik er regie op zal blijven voeren dat bewoners van de gemeente Dronten basiszorg en binnen de wettelijke norm acute zorg kunnen blijven ontvangen”, zo besluit hij zijn brief.

MC IJsselmeerziekenhuizen