De Groenlandstraat in Dronten.
De Groenlandstraat in Dronten. Google StreetView

OFW voorziet rond Groenlandstraat geen problemen zoals in Swifterbant

Algemeen

DRONTEN - Oost Flevoland Woondiensten zit middenin het aanbestedingsproces voor het groot onderhoud van 104 woningen aan de Spiegelstraat, Kombuisstraat, Galjoenstraat en Groenlandstraat in Dronten. Het laatste grote renovatieproject van OFW moest enkele keren worden uitgesteld. Directeur Truus Sweringa voorziet voor Dronten niet dit soort problemen.

In Swifterbant (Spelwijk) werd de renovatie opgeschoven, de laatste keer omdat de aannemer op het laatste moment geen metselploeg bleek te hebben. „Dat was op dat moment verbazingwekkend, maar onderhand begint het normaal te worden”, zegt Sweringa.

Een hele rare markt

Die verandering heeft te maken met het tekort aan bouwvakkers en materialen. „Het is een hele rare markt”, constateert de OFW-directeur, „Je hoort verhalen dat een metselbedrijf zegt: ik dacht dat ik personeel had, maar dertig mensen hebben opgezegd en nu heb ik niemand meer. Dat soort dingen was vier jaar geleden ondenkbaar.”

Voor wat betreft de vier straten in Dronten denkt OFW dat alles goed komt. Verschillende aannemers hebben zich voor dit project ingeschreven. „Het is nog niet gegund”, voegt Truus Sweringa er aan toe, „We zijn de offertes aan het beoordelen en we zijn met aannemers in gesprek.”