Afbeelding
Wouter Foppen

BAS eert oud-voorzitter Huib van Os met een eigen kunstgrasveld

Sport

BIDDINGHUIZEN - Het fonkelnieuwe kunstgrasveld van BAS Voetbal is zaterdag omgedoopt tot het 'Huib van Os veld'. De oud-voorziter van de club onthulde die naam tijdens een speciale opening voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie.

Het kunstgrasveld van de Biddinghuizense derdeklasser ligt er al eventjes, maar van een officiele opening was het nog niet gekomen. Die eer is zaterdag weggelegd voor Van Os en wethouder Ton van Amerongen, die gezamenlijk een bordje onthullen. Op dat bordje prijkt de naam 'Huib van Os veld', waarmee de club haar oud-voorzitter wil bedanken voor bewezen diensten rond de aanleg van het kunstgrasveld.

"Ik ben hier even stil van...", reageert Van Os net nadat hij het bordje heeft gezien. "Ik ben pas 52 jaar en heb nu al een vernoeming. Natuurlijk ben ik er wel trots op, maar ik heb het niet alleen gedaan. Ik ben heel veel bijgestaan en iedereen bedankt daarvoor. De club gaat er zoveel profijt van hebben."

Van Os is jarenlang bezig geweest met het aanleggen van het kunstgrasveld bij BAS. Een lastig en langdurend proces, waarbij het geduld van een ieder flink op de proef werd gesteld. "De kunst is geweest om elkaar de tijd te geven. Het rekenen, tekenen, stoeien, om uiteindelijk tot dit prachtige, moderne complex te komen. Ik ben er trots op", aldus Van Os.