Meerplaal-directeur Hans Maris en wethouder Ton van Amerongen.
Meerplaal-directeur Hans Maris en wethouder Ton van Amerongen. ©maartenheijenk.nl

Vijf miljoen euro subsidie van gemeente Dronten: „Laten zien wat De Meerpaal doet”

Gemeente

DRONTEN - De Meerpaal krijgt ieder jaar zo’n vijf miljoen euro subsidie van de gemeente Dronten. B en W en de nieuwe directeur van De Meerpaal hebben de handtekeningen dit jaar tijdens een persconferentie gezet. „Want we willen laten zien wat De Meerpaal doet”, legt directeur Hans Maris uit.

In het verleden werd de samenwerking ondertekend in beslotenheid. Ook wethouder Ton van Amerongen vindt het belangrijk om in de openbaarheid duidelijk te maken dat er een subsidierelatie is tussen de gemeente en De Meerpaal. „Want het gaat om héél veel activiteiten en héél veel geld.”

Keurig doorgesproken

In totaal krijgt De Meerpaal ruim vijf miljoen euro. „Dat is voor activiteiten die ze doen voor de gemeente Dronten op het gebied van cultuur, sport, onderwijs, volksgezondheid en welzijn”, legt de wethouder uit, „We hebben dat allemaal keurig doorgesproken met Hans Maris, de directeur van De Meerpaal, en we zijn er weer uitgekomen.”

Van Amerongen zegt in een toelichting dat de bedragen ongeveer hetzelfde zijn als voorgaande jaren: „Al hebben we wel te maken met loon- en prijsstijgingen. Dat hebben we meegenomen in de subsidieverlening.”

Buurtsportcoaches

Heet hangijzer zijn ieder jaar de vergoedingen van de Rijksoverheid voor Sport in Dronten. Deze waren in het verleden niet structureel, waardoor de buurtsportcoaches geen vaste aanstelling krijgen. Hans Maris vertelt dat het Rijk inmiddels voldoende zekerheid geeft om dit personeel na hun proeftijd een vast contract te kunnen bieden.