Trudy Stoker
Trudy Stoker ©maartenheijenk.nl

Burgemeester over te vroeg vuurwerk: ,,Dader moeilijk in de kraag te vatten”

Gemeente

DRONTEN - Burgemeester Ineke Bakker bevestigt dat er voorafgaand aan de jaarwisseling nogal wat klachten zijn binnengekomen over te vroeg afgestoken vuurwerk. ,,Maar het is heel moeilijk om direct de dader in de kraag te vatten”, voegt ze er meteen aan toe.

,,Je moet er op heterdaad bij zijn”, aldus de burgemeester. Ze vertelt dat dit lastig is, want degene die knalvuurwerk afsteekt kan er daarna makkelijk vandoor gaan.

Volgens Ineke Bakker heeft de gemeente Dronten een werkgroep ‘oud en nieuw’, waarin afspraken worden gemaakt over handhaving rond de jaarwisseling. ,,We starten in oktober en spreken een proces af hoe we alert kunnen reageren op klachten die binnenkomen.”

Detectiesysteem

De burgemeester deed haar uitspraken in antwoord op vragen van Trudy Stoker (VVD). Die had ook geconstateerd dat er inmiddels een ‘vuurwerkdetectiesysteem’ op de markt is, waarbij vuurwerk zichtbaar wordt.

Ineke Bakker zei dat de gemeente Dronten aan het onderzoeken is of dit systeem ook in Dronten toepasbaar is. Ze kondigde aan dat dit onderzoek vóór de zomer wordt afgerond.

Spoedeisende hulp

Trudy Stoker wilde tevens weten of het ontbreken van de spoedeisende hulp van de MC Groep tijdens de jaarwisseling tot problemen heeft geleid. ,,Nee, niet deze avond”, antwoordde Bakker, ,,Dat is wat anders dan dat de spoedeisende hulp van de MC Groep in z’n algemeenheid gemist wordt.”