Afbeelding

Aeres over start geitenbedrijf in Dronten: „Gezondheid mens en dier staat voorop”

Algemeen

DRONTEN - Aeres Hogeschool Dronten overweegt een geitenbedrijf te starten bij het praktijkcentrum aan de Wisentweg. „Aeres heeft aangegeven dat daarbij de gezondheid van mens en dier voorop staat”, zo stelde wethouder Jaap Oosterveld (ChristenUnie) donderdag de gemeenteraad gerust.

Geitenboerderijen staan volop ter discussie. Zo is uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gebleken dat omwonenden van geitenhouderijen vaker longproblemen hebben.

Stop op geitenbedrijven

De provincie wil daarom voorlopig een stop op de komst van geitenbedrijven. Theo Vullink (VVD) vroeg de wethouder naar de impact van dat voornemen op de plannen van de christelijke hogeschool.

Jaap Oosterveld antwoordde dat Aeres nog geen concreet verzoek heeft ingediend. B en W hebben daarom nog geen standpunt ingenomen: „Maar we houden de vinger aan de pols.”

Oriënterende fase

Hij voegde eraan toe dat Aeres inderdaad plannen heeft voor een geitenhouderij: „Ze zitten nog in de oriënterende fase. Naar verwachting nemen ze aan het eind van dit voorjaar een besluit over het al dan niet voortzetten van dit voornemen.”

B en W hebben regelmatig contact met de hogeschool. In die gesprekken heeft Aeres toegezegd dat, mochten ze doorgaan met de geitenboerderij, aan alle gezondheidsvoorschriften zal worden voldaan.