Bernice uit Dronten vertelt in documentaire over haar ervaringen met jeugdhulp

Algemeen

SWIFTERBANT – Bernice uit de gemeente Dronten vertelt in de documentaire ‘PLEK – iets van mijzelf’ over haar woonplaats en ervaringen met jeugdhulp. Bernice is opgegroeid in Biddinghuizen, verhuisde later naar Dronten en woont nu in Swifterbant. Ze kwam op haar twaalfde jaar voor ’t eerst in aanraking met jeugdhulpverlening en vertelt in de film onder andere over Aziz Doufikar, jeugdhulpverlener bij De Meerpaal Welzijn.

Voor de documentaire brachten zes jongeren hun eigen ideeën in: variërend van locaties om de opnamen te doen tot de boodschap die zij graag wilden overbrengen. De jongeren waren zoveel mogelijk regisseur van de inhoud van hun deel van de film.

Over problemen en hulp

PLEK laat de verschillen en overeenkomsten tussen Flevolandse gemeenten zien vanuit het perspectief van de jongeren. Ze vertellen niet alleen over hun leven, maar ook over hun problemen en de hulp die ze daarbij kregen. Leren van de cliëntervaringen in de jeugdhulp was een belangrijke aanleiding voor het maken van de documentaire. De film heeft ook tot doel intensiever gebruik van ervaring van cliënten te stimuleren.

De film duurt vijftien minuten en is een initiatief van het programma Zorglandschap Jeugd Flevoland. Daarin werken gemeenten, zorgaanbieders en de Hogeschool Windesheim samen aan het verbeteren van de jeugdhulp.

Symposium

De jonge filmmaker Finn van den IJssel van Studio FJ heeft samen met CMO Flevoland het verhaal van de jongeren in beeld gebracht. De film is getoond tijdens een jeugdhulpsymposium in Lelystad en wordt deze week online verspreid.

PLEK – iets van mijzelf